Trgovina

Oljušteno proso 1000g Nutrigold
23/03/2019
Amaranth – Organski 1000g Nutrigold
23/03/2019
Show all

Aru prah – Organski 500g Nutrigold

43.00 kn

Kategorija:
Brands:
Brands
Opis

Karakteristike

 • Organic
 • Aru prah (ili Arrowroot prah) je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane. Prašak se sastoji od škroba izvađenog iz različitih tropskih gomolja poput aroowroota (streličastog korijena) biljke i manioke. Neki manje kvalitetan prašak može sadržavati krumpirov škrob, stoga ne zaboravite dobro pročitati sastojke.

  Aru prah – prednosti u kuhanju

  Aru prah ima dva puta veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna jer ne sadrži proteine i gluten. Za razliku od kukuruznog škroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji sa kiselim sastojcima poput voćnog soka. Aru prah je također otporan na smrzavanje dok su mješavine s kukuruznim škrobom sklone razbijanju nakon smrzavanja i odmrzavanja.

  Kako se koristi aru prah?

  Zbog toga što je otporan na različite kisele sastojke, sjajan je za zgušnjavanje voćnih gelova i umaka poput umaka od brusnica ili kiselih umaka. Također je odličan za izrađivanje domaćeg sladoleda jer ometa stvaranje velikih ledenih kristala i nije zahvaćen smrzavanjem.

  Iako je dobar za sladoled, ne preporučuje se za korištenje s drugim mliječnim proizvodima jer može proizvesti nepoželjnu teksturu. Što se tiče druge upotrebe, sličan je kukuruznom škrobu jer se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i slične druge hrane.

  Baš kao i kukuruzni škrob, aru prah se treba kombinirati s vodom sobne temperature kako bi se stvorila kaša prije dodavanja vruće tekućine. Dodavanje vruće tekućine će uzrokovati bubrenje molekula.

  Proizvod je proizveden u pogonu u kojem se pakiraju žitarice, soja, orašasti plodovi, celer, senf, sezamove sjemenke.

  Sastojci:

  100% organski aru prah

  Rok upotrebe:

  Označen na poleđini.

  Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

  Stavlja na tržište:

  Galleria Internazionale d.o.o., Ante Topić Mimare 11, 10090 Zagreb

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aru prah – Organski 500g Nutrigold”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.